• Aug 17, 2017

Marockanska kakel stil

När vi tänker på marockanska plattor, tänker vi ofta på invecklade mönster. Medan dessa mönster är vad som medförde att marockanska kakel sten är uppmärksam, är de inte den enda typen marockanska kakel du kan köpa.

Faktum är att du kanske har sett plattor i marockansk stil i en kakelbutik, men inte erkänt dem som marockanska. Vi har tagit marockanska mönster och anpassat dem till vår kultur. Enklare mönster finns tillgängliga som kan vara lämpliga för användning på större områden i något rum i huset. Detta vintagemönster är ett exempel på hur vi använder marockanska stilplattor utan att veta designens ursprung.

Det är bara ett exempel på ett enklare marockanskt mönster. Vi använder dussintals mönster som tagits från plattor designade av Marockos masterskivor, men vet inte alltid hur designen är.

Intricacy är inte det enda kännetecknet för marockanska plattor. Marockanska plattor kan vara en vanlig färg, men det brukar vara en jordton. Faktum är att många av de plattor vi associerar med spanska kakel har sitt ursprung i Marocko. På 8-talet importerade Spanien och andra europeiska länder kakel från Marocko tills de lärde sig kakeltekniker.

Några kakelaffärer är specialiserade på kakel som importeras från Marocko, men andra har marockanska kakelplattor som kan ha gjorts i Australien eller Europa. Kakelplattorna som är konstruerade utanför Marocko är ofta mindre utarbetade än traditionella marockanska plattor men har tips om marockansk design i dem. Du kommer att märka det i mönstrets inveckling.

Det anses ofta att naturbilderna inte var tillåtna i islamisk konst. Detta är inte riktigt sant. Detta blommönster är en traditionell design och kan ses i moskéerna.

Du kanske inte vill göra en invecklad marockansk stil mönster på en full vägg, men du kan ta element av marockanska kakel stiler och ljusna ditt hem med dem. Du kanske vill använda en enda färg för kakel på din badrumsvägg, men använd marockanska kakelplattor för att göra väggen ljusare.

Du kan också använda smala marockanska plattor för att lysa upp rummet. De kan användas som accentplattor vertikalt eller horisontellt för att lägga färg till dina väggar eller golv.

För ett mer dramatiskt utseende kan du använda stora formatplattor i ditt badrum. Varje kakel kommer att ha ett annat mönster, men om du använder liknande färger kan du skapa en vägg som kommer att ge ett element av spänning till rummet.

Du kan använda marockanska eller marockanska inspirerade plattor var du vill lägga till stil i ditt hem. Till exempel kan du använda marockanska inspirerade plattor på din uteplats. Ett upprepat mönster är perfekt för ett mindre område. Det kommer att göra uteplatsen mer intressant och ge det ett elegant utseende.

BOKA GRATIS HEMBESÖK!

Använd vårat formulär för att kontakta oss angående kostnadsfri hembesök.

GRATIS HEMBESÖK!
Senaste artiklar
  • Telefon:
    070-172 49 02

  • BANDSTOLSVÄGEN 58
    756 48 Uppsala

Om oss

Vi kan badrum, kontakta oss idag!

Våra tjänster
  • RENOVERING AV VILLA, HUS ELLER LÄGENHET
  • KÖKSRENOVERING
  • BADRUMSRENOVERING
© Copyright 2017 Malma plattsättning AB