• Jul 20, 2017

Inspereras av Aboriginal konst kakelplattor

Aboriginal konst är den äldsta konstform som är känd för mannen. Graveringar i Arnhem Land har daterats till minst 60 000 år. Ursprungligen användes aboriginal konst för kommunikation och som undervisningshjälpmedel. Några aboriginal konster är heliga och berättar historier från Dreamtime: den tid då inhemska australier tror att jorden skapades.

Medan helig konst skapas under strikta regler kan många aboriginala tekniker användas för att skapa vardagliga föremål. Aboriginal konst är en fantastisk konstform och är populär för denna dag. Idag spenderar aboriginal konst traditionella konstformer och nutida anpassningar för det moderna samhället.

Samtida aboriginal konst började 1934, när två Melbourne-artister besökte ett uppdrag nära Alice Springs. En av dem lärde Rex Batterby lokal konstnär, Albert Namatjira landskapsmålning med akvareller. Albert Namatjira anses fortfarande vara en av de största aboriginska artisterna och inspirerade Papunya konströrelsen.

Idag kan du hitta aboriginal konst i många former, inklusive väggplattor. Vi tittar på några sätt som aboriginal konst används på kakel och hur man införlivar dem i ditt hem.

Aboriginal punktmålning på plattor

Några av de mest kända aboriginalkonsterna är prickmålning. Det är en teknik som mästras av inhemska australier i den västra öknen. Dot målning kan avbilda djur och totems eller kan ta formen av invecklade mönster. Dot painting fliser kan användas som kakelplattor eller sammanfogas för att skapa en fantastisk funktion vägg.

Välja Aboriginal Art kakel.

Många inhemska australier lita på deras konstverk för att leva. Försök att välja aboriginal konstplattor som produceras av aboriginals som får betalt för sitt arbete. Vissa organisationer som kan hjälpa dig att välja kakel som gynnar aboriginal artister inkluderar:

Koorie Heritage Trust

Aboriginal Art Directory

Desart inhemska konstcentra i Central Australia

Papulankutja Artists

Warakurna Artists (Western Australia)

Dessa organisationer är avsedda för att bevara och sprida aboriginal konst. De kan till och med kunna berätta för dig hur du ska ha original konstmålad på kakel. Om inte, kan de kanske leda dig till försäljningsställen som säljer aboriginal konst på kakel som gynnar konstnären och samhället som konstnären lever i.

Aboriginal konst återspeglar en rik tradition som når tillbaka i tiden. Ursprunglig australsk konst på kakel är ett perfekt sätt att hedra den historien och ge aboriginal artister en inkomst. Genom att välja brickor skapade av inhemska australier som också stöder dem, hjälper du att behålla en rik och varierad kultur som förtjänar uppskattning för de unika konstformerna de skapat i 60 000 år.

Tack vare nutida aboriginalartister och de organisationer som stöder dem fortsätter aboriginal konst att utvecklas. Du kan hjälpa utvecklingen av aboriginal konst genom att stödja aboriginalartister

BOKA GRATIS HEMBESÖK!

Använd vårat formulär för att kontakta oss angående kostnadsfri hembesök.

GRATIS HEMBESÖK!
Senaste artiklar
  • Telefon:
    070-172 49 02

  • BANDSTOLSVÄGEN 58
    756 48 Uppsala

Om oss

Vi kan badrum, kontakta oss idag!

Våra tjänster
  • RENOVERING AV VILLA, HUS ELLER LÄGENHET
  • KÖKSRENOVERING
  • BADRUMSRENOVERING
© Copyright 2017 Malma plattsättning AB