• Sep 04, 2017

Fuktskador i badrummet?

Fuktskador i badrummet?

Det kan bli kostsamt att renovera ditt badrum efter fukt- och mögelskador därför kommer här några tips för att förebygga fuktskador.

Se till att ha en välfungerad ventilation i våtrummet. Byt ut gamla tätskikt och icke godkända golvbrunnar. Gör inte hål i tätskikten i våtrummet. Följ gällande branschregler och monteringsanvisningar.

Anticemex har gjort en undersökning av drygt 21 000 svenska småhus där rapporten har redovisat att vart tredje våtrum i svenska småhus är drabbat av fukt- eller mögelskador. Något som man bör åtgärda omgående.

De vanligaste orsakerna till fuktskadorna är sprickor i kakel och klinkers. Plast väggar klarar sig tyvärr inte bättre på grund av sprickor och mattsläpp.

Upptäck fuktskadorna i tid Undersök om plastmattan är hel. Den ska inte ha spruckit, lossnat eller blivit missfärgad. Håll koll på sprickor i kakel och klinkers, risken är stor att tätskiktet under också är skadat. Luktar det unket? Det kan betyda att det finns kvarliggande fukt mellan plattor och tätskikt. Hittar du fuktfläckar på väggar, golv eller tak i angränsande rum, samt fuktfläckar på fasaden på ytterväggen utanför badrummet, så är det tydliga tecken på skada.

BOKA GRATIS HEMBESÖK!

Använd vårat formulär för att kontakta oss angående kostnadsfri hembesök.

GRATIS HEMBESÖK!
Senaste artiklar
  • Telefon:
    070-172 49 02

  • BANDSTOLSVÄGEN 58
    756 48 Uppsala

Om oss

Vi kan badrum, kontakta oss idag!

Våra tjänster
  • RENOVERING AV VILLA, HUS ELLER LÄGENHET
  • KÖKSRENOVERING
  • BADRUMSRENOVERING
© Copyright 2017 Malma plattsättning AB