• Aug 01, 2017

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Badrumsrenoveringar är ett utmärkt sätt att få ett trött och föråldrat badrum tillbaka till livet. Som ett av de mest värdefulla rummen i huset kommer ett väldesignat och byggt badrum att betjäna dina och ditt hushålls behov under de kommande åren. För badrumsdesignsidéer, se våra badrumsbilder.

Designa Badrumsrenoveringar

När det gäller att uppdatera eller designa ett nytt badrum, här är några saker du behöver tänka på:

Tänk om du kommer att använda badrummet som en plats för avkoppling eller att "bli ren". Om du ska ta med en tvätt i ditt badrum, kan du behöva installera extra VVS och el. Att ringa till en designprofessor i detta tidiga skede kan hjälpa dig att bestämma vad som fungerar bäst för dig och ditt hushåll och se till att ingenting glömmas bort.

Bad i stället för att byta ut ett bad kan spara dig mycket pengar. Om du vill installera ett spa, se till att golvet kan bära lasten och att det finns tillräckligt med utrymme för de elektriska komponenterna.

Om dina plattor är i gott skick men se lite daterat, överväga att ha dina plattor resurfaced eller målade. Att tala med en kakelplattform kommer att hjälpa dig att fatta beslut i detta avseende, eftersom de kan ge dig råd om integriteten hos dina kakel. På samma sätt är det bra att prata med en professionell innan du väljer nya kakel, eftersom de kommer att få en uppfattning om vad som fungerar bra i ditt badrum.

Försök att lämna befintliga VVS-tjänster och elektriska tjänster på plats, eftersom det kan vara mycket dyrt att flytta. Om du vill flytta duschen eller badet, till exempel, överväga om kostnaden för att flytta VVS kommer att kompenseras av en vinst i bekvämlighet. Om du behöver installera nya system, se till att du hör en bra rörmokare eller elektriker.

Vatten effektivitet är ett annat viktigt övervägande. Om du tittar på vattenbesparande tillbehör som vattenbesparande kranar och duschhål, dubbla spol toaletter och gråvattensystem (bra för trädgården!) Kommer att innebära att du hjälper till att spara värdefullt vatten och spara pengar på din vattenräkning. Nya vatteneffektiva produkter på marknaden förbättras väsentligt, så att använda vatteneffektiva duschållare behöver inte innebära brist på tryck.

Uppvärmning är en annan sak att ta hänsyn till vid utformningen av badrummet och det finns flera alternativ tillgängliga, beroende på klimat och dina behov. Det finns handdukshanddukar till varma handdukar för när du lämnar badet eller duschen, värmelampor som värmer hela badrummet, till uppvärmda golv som helt eliminerar den fruktade känslan av att köra på kall kakel.

Badrummen behöver också tillräckligt med förvaring. Hylla, skåp, infällda väggutrymmen och handdukshängare är alla bra sätt att lagra nödvändiga saker som handdukar och toalettartiklar.

Om du vill ha ett klassiskt badrum som inte kommer att dö, försök hålla dig till en färgpalett av neutrals och vita i huvudområdena - tegel, bad, dusch och väggar. Du kan alltid uppdatera utseendet säsongsvis genom att använda accentbitar, och väl valda accenter kommer definitivt att återspegla din personlighet.

Många badrum ligger på mindre sida, särskilt i etablerade bostäder, så att tala med lämpliga proffs hjälper dig att maximera utrymmet. Några kloka tricks för att få utrymmet att se ut, är att använda större kakel, speglar, klara färger, vertikala linjer och kakel från golvet till taket.

Badrumsventilation och vattentätning

Badrumsventilation och vattentätning är avgörande för att förhindra mögeluppbyggnad och vattenläckage. De bästa sätten att säkerställa tillräcklig ventilation är genom installation av avgasfläktar och fönster som kors ventilerar. Se till att din avgasfläkt släpper ut den fuktiga luften på utsidan av hemmet för att förhindra att fuktig luft orsakar problem i takutrymmet. För mer information se artikeln Easy Breezy Badrumsventilation.

Vattentätning är en viktig del i ditt nya badrum. Det är viktigt att se till att vatten från de våta områdena (duschen, badet och fåfänga) inte tränger igenom väggarna eller golvet och orsakar skador på bostadens strukturella integritet eller annan skada. Vattentätning görs innan du lägger på eller monterar inredning men efter att väggarna och golven har förberetts noggrant.

Se till att den färg du väljer för badrummet klarar av att hantera fuktnivåerna. Halv-glans eller glansfärger är ett bra val.

BOKA GRATIS HEMBESÖK!

Använd vårat formulär för att kontakta oss angående kostnadsfri hembesök.

GRATIS HEMBESÖK!
Senaste artiklar
  • Telefon:
    070-172 49 02

  • BANDSTOLSVÄGEN 58
    756 48 Uppsala

Om oss

Vi kan badrum, kontakta oss idag!

Våra tjänster
  • RENOVERING AV VILLA, HUS ELLER LÄGENHET
  • KÖKSRENOVERING
  • BADRUMSRENOVERING
© Copyright 2017 Malma plattsättning AB